Τοποθεσία

Ο Ξενώνας Μοναστήρι βρίσκεται στην Καλαμπάκα, δίπλα στους γιγάντιους βράχους των Μετεώρων.

Μετέωρα

ΜeteoraΜοναδικό Φυσικό και Πολιτιστικό φαινόμενο στον κόσμο προστατευόμενο από την UNESCO. Είναι το πιο αξιόλογο μετά το Άγιο Όρος, Μοναστικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Στις απάτητες κορυφές των επιβλητικών βράχων ήρθαν τον 11ο αιώνα οι πρώτοι Ερημίτες μοναχοί και λίγο αργότερα αποτέλεσαν τη Σκήτη της Δούπιανης. Το 14ο αιώνα ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης συγκρότησε το πρώτο οργανωμένο μοναστικό κοινόβιο στο Μεγάλο Μετέωρο. Είκοσι τέσσερα μοναστήρια, πολλά κελιά, ερημητήρια και ασκηταριά άνθισαν διάσπαρτα σε όλους τους βράχους για 600 και πλέον χρόνια.

Σήμερα σώζονται ακέραια και λειτουργούν τα μοναστήρια Μεγάλου Μετεώρου, Βαρλαάμ, Αγίας Τριάδας, Αγίου Στεφάνου, Ρουσάνου και Αγίου Νικολάου Αναπαυσά. Καθημερινά συρρέουν αμέτρητοι επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης για περισυλλογή και προσευχή. Γνωρίζουν τη ζωή των μοναχών, θαυμάζουν το απερίγραπτο φυσικό τοπίο, την Καλλιτεχνική αρχιτεκτονική και αγιογραφία, μελετούν τα ανεκτίμητα κειμήλια.

Καλαμπάκα

ΚalampakaΣτους πρόποδες απλώνονται η Καλαμπάκα και το Kαστράκι. Τόποι γραφικοί, με φιλόξενους κατοίκους, πλούσια πολιτιστική ζωή και σύγχρονη τουριστική Υποδομή.

Υπάρχουν ξενοδοχεία, Συνεδριακά Κέντρα, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, camping, Ταβέρνες, Ουζερί, Καφετέριες, με παραδοσιακή κουζίνα, εκλεκτούς μεζέδες από ντόπια προϊόντα κάθε εποχής και προσφέρουν πραγματική απόλαυση και διασκέδαση.

Πως θα έρθετε